lørdag den 26. april 2014

Esbjerg - Helgoland - Isle of Man

Vi letter fra Esbjerg lufthavn præcis 10.27, og 3 t. og 40 min. senere lander vi på Isle of Man midt mellem England og Irland.
På vej mod syd langs vestkysten ligger øerne Fanø, Mandø, Rømø og Sylt som perler på en snor i vadehavet. Hver med deres navlestreng og livsline til fastlandet.
Mod venstre har vi det flade marsklandskab og mod vest et uendeligt hav. Det er det vi skal over i vores lille, lette fly. Jeg kommer uvilkårligt til at tænke på vores stolte forældre for godt 1000 år siden, der tørnede ud på den vilde Nordsø i deres vikingeskibe med kurs mod England og Irland.

Tanken kommer netop på 1000-året for slaget ved Clontarf nord for Dublin 24. april 1014, hvor vikingerne endeligt mistede magten i Irland. Nu kommer vi tilbage – ikke i vikingeskibe, men i vores lille fly og med fredeligere hensigter.
Dog kan man kun blive imponeret over vikingernes bedrift i at sejle tværs over Nordsøen i deres træskibe.  
Efter at have krydset Helgoland fortsætter vi ud over havet og ser de utallige boreplatforme. De ligger spredt på havet som mæslinger, hver med deres helikopterplatform.
I det fjerne kan vi se en skybanke. Det er Englandskyst, og som altid er England omtåget, så vi er stort set intet på turen tværs over.
Da vi når kysten klarer det op, og Isle of Man toner frem i disen, rejser sig med den nordige ende med bjerge. Mod syd ligger lufthavnen i det flade af øen.

Isle of Man & Aaron House
Efter landing får vi en utrolig gæstfri modtagelse af Matt, som er ansvarlig for airport customs & handling i lufthavnen på Isle of Man. Paskontrol og registrering ser lynhurtigt, gratis kaffe og tilbud om at blive kørt direkte til vores hotel. Bedre service og større gæstfrihed kan man ikke ønske sig! Vi føler os virkelig velkomne – og kan mørke den afslappede ø-mentalitet, som også kendetegner irerne. Vi er hjemme!
Aaron House Hotel lille i den lille by St. Marys Port, som ligger på den sydligste spids af Isle of Man.
Hoteller ligger smukt i en victoriansk villa med udsigt direkte til bugten og havnen. Smukkere beliggenhed kan man ikke ønske sig.
Og så bliver vi modtaget af værtsparret Reggie og Cath i klædt tøj fra victoriatiden. Værelserne er som dengang, og atmosfæren er meget autentisk.

Straks efter ankomst bliver vi budt på High Tea med et orgie af lune pastries, sandwiches, kager – lige hvad vi trængte til efter en flyveturen. Og det bliver ikke mere engelsk… vi er tilbage i 1880´erne. Aaron House er en sjov tidslomme, som på ingen måde virket påtaget eller turistet. Værtsparret elsker det! Og det gør vi også!
Dagligstuen er utrolig hyggelig med kamin og et bibliotek med bl.a den meget nyttige bog Young Ladies Tresure Book, som beskriver, hvordan kvinder anretter en blomstervase, porcelænsmaling, opvask af sølvtøj og lignende nyttige tips til, hvordan en ung kvinde skulle gebærde sig for 100 år siden.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar