mandag den 28. april 2014

Isle of Man - N. Ireland - Donegal - Sligo

Morgenen startede med gråvejr, tåge og meget kort sigtbarhed, som betyder, at vi venter på bedre vejr.

Kursen er sat mod Belfast og Antrim-kysten med både Giants Causeway, Dunluce Castle og mange andre seværdigheder. Vi skal i 4000 fod for at komme over skyerne, så det er ikke meget vi ser af denne berømte og smukke kyststrækning.
Vi havde egentlig planlagt at lande i Donegal, men valgte at springe over, da der simpelthen ikke er noget at se for skyer. Vi havde håbet at flyve over det flotte bjerg Mt. Errigan på godt 2000 fod, men desværre.... Vejret er alle afhængige af - og ikke mindst når man er i et lille fly højt oppe i himlen!
 


Da vi nærmer os sydkysten ved Donegal letter skyerne, og vi flyver en omvej omkring Slieve League. Det er blandt de højeste havklipper i Europa på godt 600 m - stort set lodret ned i havet. Imponerende - selv i lidt skyet vejr. Sidste år havde jeg en gruppe på vej til toppen af klipperne, men også her var vejret imod os, og vi nåede kun halvvejs. Well, der er et punkt, som mangler på checklisten!
På vej til Sligo ser vi det markante bjerg Ben Bulben, som bliver kaldt Irlands Table Mountain (fra Cape Town). Og lidt tættere på: Knocknarera med Queens Maeve´s Grav på toppen. Landingsbanen Strandhill ligger på en lille odde ud i Atlanterhavet midt mellem Knocknarera og havet.

Sligo & Glasshouse Hotel
I den nordvestlige del af Irland langs Atlanterhavet ligger County Sligo og hovedbyen af samme navn med knap 20.000 indbyggere. Området byder på et helt enestående natursceneri med den karakteristiske kontur af Benbulben, hvide sandstrande ved det turkisblå Atlanterhav, det grønne bølgende landskab og magiske skovområder med mange muligheder for aktiviteter.

Sligo er kendt som et kulturcentrum i Irland for litteratur, musik og kunsthåndværk samt en spirituelle arv, som stadig er særdeles Ievende – fra ældgamle irske legender til W.B. Yeats og Westlife. Vel nok i hver deres ende af den kulturelle skala!
Sligo er kendt som samlingssted for den smittende irske traditionelle musik. Området er fyldt med mere end 5,000 arkæologiske steder bl.a. det enorme megalitiske gravkompleks ved Carrowkeel. De utallige pubber og restauranter tilbyder et bredt udvalg af lokale specialiteter og seafood samt gode vine, stouts og ales.
Vel ankommet til Sligo indlogeres vi på det imponerende og moderne Glasshouse Hotel lige midt i centrum og med smuk udsigt til floden gennem byen. Som Claus - piloten - udtrykker det, så har irerne en god sans for at indrette hoteller, idet de enten er i gammel, traditionel stil eller meget moderne, minimalistisk. Men begge delle med sans for stil! Og så ligger Glasshouse lige midt i centrum, hvor der er pubber med levende musik og stemning - hver aften!

I Sligo skal den første Guinness altid indtages på den hæderkronede pub Hargadons Bros., som udover at servere en fuldendt stout også har bevaret de gamle "snugs" - aflukker - hvor gæsterne kan sidde i ro og fred. Hargadons er en klassisk pub, hvor personalet er iklædt hvis skjorte og sort butterfly, men altid med en fantastisk stemning og "craic".

Om aftenen ender vi på den kendte musikpub McGarricles, hvor vi havde hørt, at der skulle være bluegrass-musik. Well, det er et bluesband, der spiller "soundtrack from our youth" med The Who, Doors, Jimmy Hendrix, Buffalo Springfield og den lokale irske helt Rory Gallagher. Herligt at der er så meget gang i en lille irsk by som Sligo på en mandag aften....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar