tirsdag den 29. april 2014

Sligo - Achill Island - Connemare - Inishmór - Galway

Vi vågner op til en dag med strålende sol, som det ofte er i Irland!
Efter at have checket den lokale whiskey-shop i Sligo, som mente, at de havde en 18 års Kilbeggan - en af de fineste irske whiskeys, som jeg har smagt - men som kun kunne finde den flotte, men særdeles tomme æske. Men ejeren havde måske selv drukket den... - typisk Irland, hvor man ikke tager så tungt på livet!

Vi starter lige mod vest fra Sligo Airport og fortsætter langs kysten. I starten er der små klipper, men efterhånden kommer det kendte irske landskab med neon-grønne marker lige ud til de lodrette klipper ned til det dyb-turkis hav. Det er et farveorgie for øjnene....


Achill Island
Achill Island er en lille ø vest for Sligo, hvor vi støder ind i en mur af sten. Her er nemlig Europas højeste havklipper på 668m lodret ned i havet. Imponerende at flyve forbi disse høje klipper, som tårner sig op over os.

Bagved klipper ligger den utrolig smukke kridhvide sandstrand Keel Beach, som man kun kan nå ad en lille, smal og snoet bjergvej med lodret fald lige ned i Atlanterhavet. Jeg har haft gæster med, som ikke turde køre turen i bus dertil!
Herfra flyver vi over Clare Island, som mine gode venner fra det irske band Fling har lavet en smuk sang om. De kommer i øvrigt fra Galway, og vi skal møde dem om aftenen til en lille gig....

Herfra går flyveturen gennem Killary Harbour, som er en fjord, der skærer sig ind mellem bjergene. Området var bl.a. location for den kendte, irske film ”The Field” med Richard Harris.
Ruten til Inismor går gennem Connemare langs de dramatiske bjergtoppe Twelve Pins med dybblå søer, som spejler sceneriet på magisk måde. Det er en enestående smuk vej, hvor det ene smukke panorama afløser det andet. Det er virkelig drømmen om Irland!
Efter de smukke bjerge i Connemare kommer vi gennem de flade klippelandskab i den sydlige ende ud mod Galway Bay. I det fjerne får vi øjne på de tre Aran-øerne, som ligger som en perlekæde langt ude i Atlanterhavet.
Vi skal lande på den største af Aran-øerne InnisMór, men først flyver vi rundt om øen.

Landingsbanen er meget kort her, men det er faktisk intet problem at lande her. Personalet i lufthavnen nyder solen udenfor, så allerede fra starter mærker vi den afslappede atmosfære. 

Der er en helt speciel atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang ud gennem generationer og generationer, som efterhånden har skabt græsningsarealer til de hårdføre får. 
Vi ser bl.a. det forhistoriske Dun Aengus, som ligger højt oppe på klippekanten med et lodret fald ned til det frådende Atlanterhav. Det er et muromkranset område ud til de 100m lodrette havklipper, og man mener, at det er opført i jernalderen ca. 200 fvt. som enten et forsvarsværk eller et sted til ceremonielle formål. Fra stedet kan man se op til 120 km ind over det irske fastland. 

Vi besøger også den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld fra de mange får på øen. Samtidig møder vi den helt enestående gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer.
Der er kun 10 min. flyvning fra Inishmor til Connemare airport på fastlandet, så vi når lige flyvehøjden, før vi dykker ned mod landingsbanen.

Galway & House Hotel
Her venter Liam - vores gode ven fra Galway - og kører os til Galway og The House Hotel lige midt i Latin Quarter.
 
Hotellet er endnu et af de moderne designerhoteller, som er skudt op i Irland i de seneste år, men på en eller anden måde fungerer det alligevel.
Efter en hurtig Fish & Chips på den verdensberømte McDonaghs går vi op på endnu én af seværdighederne i Galway: Tigh Nechtains. Pubben ser ud som for hundrede år siden, og snart kommer nogle af de buskers - gademusikanter - som er overalt i Galway og starter en sæt op med bluegrass. Guinness findes ikke bedre velskænket, og vi er midt i det ægte Irland! Her møder vi mange bekendte og er blandt venner.
Senere på aftenen møder vi igen Liam på Western Hotel, hvor han har en lille gig, som ender i sang og dans. Det kan kun ske i Irland på en tirsdag aften...

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar