torsdag den 1. maj 2014

Galway - Cliffs of Moher - Dingle - Kerry - Skelligs - Mizen Head - Cork - Waterford

Efter en stille morgen flyver vi fra Connemare Airport ved 12-tiden med kurs stik syd. I dag venter der os noget af den flotteste kyststrækning i verden med Cliffs of Moher, Dingle og Kerry.
Med os har vi taget den lokale Galway-fotograf Liam Carroll, som er ekspert i at fange den forunderlige irske natur. Hans billeder er bl.a. blevet bragt i National Geographic og flere andre prestigefyldte magasiner. I kan se nogle af hans fantastiske fotos på www.liamcarrollphotography.com og www.facebook.com/pages/Liam-Carroll-Photography/199673146731465. De fotos, der ligger i denne artikel er dog ikke taget af Liam, men af mig, men når jeg skriver den rigtige artikel om ekspeditionen bliver det med Liams fantastiske fotos.

Dagen er et stort farveorgie med grønne marker, blåt og grønt hav, klipper i enhver afskygning fra grå til sort og alle nuancer på himlen. En kunstmaler kunne ikke have blandet farverne bedre.
Straks efter take-off er vi ved The Burren, som vi besøgte til fods i går, og herfra ligger alle de største naturscenerier i Irland som perler på en snor. Til højre ligger Aran Islands og til venstre Cliffs of Moher.

Foran os tårner bjergene på Dingle-halvøen sig op foran os, og vi vælger at flyve uden om dem, og snart er Irlands højeste bjerg Carrauntoohil på 1.038m lige foran os - indhyllet i skyer.
Vi er nu i Co. Kerry og bilrundturen ”Ring of Kerry” er kåret som en af de smukkeste kystruter i verden. Vejen går langs postkort-billedet af Irland med grønne marker, snoede veje, hyggelige landsbyer med farvede huse og det blå Atlanterhav. Ring of Kerry er en af de mest besøgte turistattraktioner i Irland, og i højsæsonen kan der være meget trafik, men stadig er der mange muligheder for at holde ind og nyde naturen eller de små landsbyer. Vi får det hele fra luften...
Midt ude i det frådende Atlanterhav ligger de to klippeknolde Skellig Islands. Hvis vejret tillader det kan de sø- og højdestærke tage med en fiskerbåd til de små klippespidser. Alene bådtuden ud til Skellig Islands er en oplevelse, hvor man ser Kerry fra havsiden med udsigt til enorme fuglekolonier af alle typer havfugle, der skaber en farverig og støjende baggrund for sejladsen på Atlanterhavet.
 
Den højeste klippeknold rager 230m op over havet, og i 600-tallet boede en gruppe eremitter på klippen i deres små stenkuber ”beehives”. Vejen derop går ad en stejl klippetrappe højt over havet. Udsigten og atmosfæren er helt enestående, og det er en oplevelse for livet. Man får virkelig en gribende følelse af, hvordan livet har formet sig for eremitterne på klippespidsen og den stærke tro, som har bragt dem så afsides enhver civilisation.
Se den professionelle fotograf Liam Carrolls helt fantastiske billedblog omkring Skellig Islands på http://www.liamcarrollphotography.com/1/post/2014/05/ireland-from-the-skies-the-skelligs.html?fb_action_ids=10152339860671544&fb_action_types=weeblyapp%3Ashare
Skellig Islands er det vestligste punkt vi kommer på vores rute rundt om Irland, og vi følger de bjergrige halvøer Beare Peninsular, Sheep´s Head og Mizen Head, hvor farveorgiet fortsætter.

Sydkysten i Irland er mere flad, men også særdeles smuk. Solen står lige i sydvest, så lyset giver ekstra farve til natursceneriet. Mine fotos kan slet ikke fange de mange nuancer, så jeg glæder mig til at se, hvad Liam får ud af kameraet. Hvis det bare er halvt så smukt som i virkeligheden, så vinder han flere priser.... 

Her kommer vi forbi Irlands 2. største by Cork med den lille by Cobh, som var sidste station for Titanic før dens fatale sejltur til New York.

Snart er Waterford i sigte, og efter en kort indflyvning lander vi i deres lufthavn. Vi bliver indlogeret på Tower Hotel lige midt i byens centrum, og går på opdagelse i byens vikingefortid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar